Mange af de skønne urter der vælter op af jorden lige nu, er helt oplagte at lave til pesto.
Det er en rigtig fin måde at gemme til vinteren, for den kan sagtens fryses ned i portioner, og det er jo lige nu urterne er allerbedst.
Det skal du bruge:
2-300 gr, persille
2-300 gr. skvalderkål
150-300 gr. ramsløg
150 gr. solsikkekerner
2 citroner (både skræl og saft)
2 dl. koldtpresset rapsolie
2 spsk. urtesalt
Sådan gør du:
Skyl og afdryp det grønne godt (stilke må godt komme med).
Rist solsikkekernerne let gyldne og afkøl dem. Skræl citronerne med en tyndskræller (kun det gule) efter de er vasket godt, og pres al saft ud. Gerne frugtkød også.
Put alle ingredienser i en foodprocessor og kør til den konsistens der passer dig.
Tag evt. lidt blade ad gangen, så det hele kan være der.
Denne konsistens er som sagt god at fryse ned. Du kan sagtens tilføre mere olie ved servering, hvis den skal være mere flydende.
Comments