Firecider er som navnet antyder en lidt krasbørstig fætter.
Ikke en drik man bæller i store mængder, men snarere tager et lille skvæt af hver morgen for lige at give immunforsvaret og fordøjelsen en lille opstrammer.
Opskriften blev sammensat en gang i 70érne af den amerikanske urtekvinde, Rosemary Gladstar.
Siden er den blevet utrolig populær, og bliver lavet i rigtig mange udgaver af utallige mennesker.
På lige så utallige måder.
Den oprindelige udgave består af løg, og peberrod i lige store mængder og halvt så meget hvidløg og ingefær. Derudover cayennepeber så det smager men ikke bliver for stærkt.
Som du nok har luret, så har jeg puttet lidt andet forskelligt godt i min version.
Min version har de 4 grundingredienser løg, peberrod, hvidløg, ingefær og så har jeg puttet lidt grøn chili i, for det havde jeg lige hjemme. Jeg har så også gurkemejerod, frisk rosmarin, frisk timian, 10-20 hele peberkorn ,en del appelsin og citron og så stjerneanis og lakridsrod både for smagen og egenskaberne. Honning kommer jeg først i, når den er sigtet.
Dette er også en opskrift der egner sig glimrende til "på slump", og ingredienserne skulle være til at få fat på i et almindeligt supermarked.
Comments